کفیر چیست و چه خواصی دارد؟ 7 خاصیت شگفت انگیز کفیر شیر | طب سنتی

ناشر : دانلود آهنگ محلی

کفیر چیست و چه خواصی دارد؟ 7 خاصیت شگفت انگیز کفیر شیر | طب سنتی


کفیر، یک آشامیدنی پروبیوتیکی است Ú©Ù‡ شامل خیلیی از مواد زیست فعال است Ùˆ “خوراکی ÛŒ سالم قرن Û²Û±” عنوان گرفته است. جالب است بدانید Ú©Ù‡ این پروبیوتیک ها مثل باکتری اسید لاکتیک، قادر به یاری به زیاد شدن عملکرد سیستم ایمنی Ùˆ جنگیدن با میکروب‌های زیان آور Ùˆ سرطان‌زا هستند، به علاوه آن‌ها اکثر کلید خوب شدن خیلیی از مسائل گوارشی هستند.

اگر هنوز برایتان سوال است Ú©Ù‡ “چرا بایست کفیر را استفاده کنیم؟” به مطلب خوبی رجوع کرده اید، ما در این مطلب به تحقیق مزایای کفیر Ùˆ نمایانات غذا ای آن Ù…ÛŒ پردازیم، لطفا تا انتها با ما همراه باشید.


کفیر چیست؟

کفیر آشامیدنی شیر تخمیر شده است Ú©Ù‡ با مصرف “دانه” ستارهتر تولید Ù…ÛŒ شود Ùˆ در واقع ترکیبی از باکتری Ùˆ مخمر است. دانه های کفیر با شیر در تفاکتور هستند تا یک آشامیدنی تخمیری ایجاد کنند Ú©Ù‡ حتی مردم مبتلا به عدم تحمل لاکتوز نیز هموارهً Ù…ÛŒ توانند آن را بنوشند.

این آشامیدنی را می توان تقریباً با هر گونه شیر، نظیر شیر بز، گوسفند، گاو، شیر سویا، شیر ِ برنج یا شیر نارگیل آماده کرد. در کمال تعجب حتی می توانید آن را با آب نارگیل هم درست نمایید.

از دید علمی، دانه های کفیر شیر شامل آمیخته میکروبی پیچیده ای از باکتری های اسید لاکتیک Ùˆ مخمرها در یک ماتریس پلی ساکارید – پروتئین است.

این آشامیدنی پروبیوتیکی هزاران سال است Ú©Ù‡ در خیلیی از فرهنگ های متفاوت در سراسر جهان به ویژه آنانیی Ú©Ù‡ در اروپای شرقی ساکن هستند مصرف Ù…ÛŒ شود. جالب است بدانید Ú©Ù‡ نام کفیر برگرفته از کلمه ترکی keyif به معنای “احساس مناسب” است.

تصور می شود که کفیر، نخستین بار توسط دامداران کشف شد که به طور اتفاقی شیر را در فلاسک های چرمی خود تخمیر می کردند. خاصیت ها و تاثیرات قدرتمند این آمیخته به زودی در اطراف قبایل پخش شد و بعدها توسط دکتران روسی که از مزایای معالجه ای افسانه‌ای آن مطلع شدند، جمع آوری شد و از آن برای یاری به معالجه مریضی‌هایی مثل مریضی سل در قرن ۱۹ مصرف کردند.

امروزه کفیر به یک پدیده جهانی تبدیل شده است. فشیوه کفیر در Lifeway آمریکا، که ۹۷ درصد کل فشیوه کفیر در ایالات متحده را شامل می شود، از ۵۸ میلیون دلار در سال ۲۰۰۹ به بیش از ۱۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ رسیده است.

با این حال، اگرچه این آشامیدنی پروبیوتیکی دوست داشتنی به طور گسترده ای در دسترس است و گزینه های بیشتری برای خرید کفر وجود دارد، اما خبر مناسب اینکه هر کسی قادراست آن را در آشپزخانه خود نیز آماده کند.

در واقع دستور العمل های بیشتری در مورد نحوه آماده دانه های کفیر و شیوه های جالب وجود دارد که می توانید از آنان در سوپ ها، خورشت ها، اسموتی ها، کالاهای پخته شده و… مصرف نمایید.

همینطور بخوانید: پروبیوتیک چیست

اهمیت خوراکی کفیر

آیا می خواهید بدانید که چرا کفیر برای شما خوب است؟ نظیر دیگر محصولات لبنی، کفیر هم منشا مناسبی از کلسیم است، به علاوه شامل مقادیر بیشتری ویتامین B12، منیزیم، ویتامین K2، بیوتین، فولات، آنزیم ها و پروبیوتیک ها است.

به عنوان نمونه، یک فنجان کفیر شیر خریداری شده در فروشگاه شامل مواد غذایی زیر است:

  • Û±Û¶Û° کالری
  • Û±Û² گرم کربوهیدرات
  • Û±Û° گرم پروتئین
  • Û¸ گرم چربی
  • کلسیم Û³Û¹Û° میلی گرم (Û³Û° درصد DV)
  • Ûµ میکروگرم ویتامین D (25 درصد DV)
  • Û¹Û° میکروگرم ویتامین A (10 درصد DV)
  • Û³Û·Û¶ میلی گرم پتاسیم (Û¸ درصد DV)

چیزی منحصر به شخص در مورد این آشامیدنی که مسئول خیلیی از خاصیت ها تندرستی کفیر است، محتوای پروبیوتیک آن است. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۹، این ماده قادراست شامل بیش از ۵۰ نوع باکتری پروبیوتیک و مخمر باشد.


کفیر چه خصوصیاتی دارد؟

خصوصیات کفیر

در یک مطالعه Ú©Ù‡ در سال Û²Û°Û±Ûµ Ú©Ù‡ در Frontiers in Microbiology منتشر شد، کفیر به عنوان منشا بالقوه پروبیوتیک ها Ùˆ مولکول های دارای چندین فایده تندرستی، شناخته شد. به گفته نویسندگان، “از جمله خواص بیولوژیکی کفیر Ù…ÛŒ توان به مصرف آن به عنوان آنتی اکسیدان، ضد تومور، ماده ضد میکروبی Ùˆ عدیل کننده سیستم ایمنی ذکر کرد.”

مقاله دیگری Ú©Ù‡ در سال Û²Û°Û²Û° در مجله Nutrients منتشر شد، Ù…ÛŒ گوید: “کفیر به لطف تاثیرات ضد میکروبی، ضد سرطان، تاثیرات معالجه ای دستگاه گوارش، توازن باکتری های سودمند در میکروبیوتای روده Ùˆ تاثیرات ضد دیابتی، مزایای تندرستی بیشتری دارد.”

در بخش زیر بعضی از باارزش ترین خاصیت ها کفیر را عنوان می کنیم:


  • کفیر دارای پروبیوتیکی است Ú©Ù‡ قادراست سیستم ایمنی جسم را تثبیت کند

  • کفیر شامل پروبیوتیک ها، مواد Ùˆ مواد غذایی بیشتری نظیر بیوتین Ùˆ فولات است Ú©Ù‡ به جسم شما یاری Ù…ÛŒ کند تا سیستم ایمنی جسم شما را مجهز کند.

    مطالعات حاکی از آن است که یک پروبیوتیک ویژه موجود در کفیر که لاکتوباسیلوس کفیری نام دارد، به دفاع از جسم در برابر باکتری های زیان آور نظیر سالمونلا و اشریشیا کُلی (Escherichia coli) یاری می کند. این سویه باکتریایی به همراه دیگرین به تعدیل سیستم ایمنی جسم یاری می کند وپرورش باکتری های زیان آور را مهار می کند.

    ترکیب قدرتمند دیگری که فقط در این آشامیدنی پروبیوتیک یافت می شود، پلی ساکارید نامحلول به نام کفیران است که دارای خصوصیات ضد میکروبی است که قادراست علیه کاندیدا جنگیدن کند.

    افزون بر این، کفیران توانایی یاری به کم شدن استرس اکسیداتیو، کلسترول و فشار خون را نیز دارد. یک مطالعه شواهدی را نشان داد که جمعیت باکتریایی موجود در این آشامیدنی دارای تأثیرات مناسبی بر تعدادی از پارامترهای سندرم متابولیک است.


  • کفیر قدرت استخوانی ایجاد Ù…ÛŒ کند

  • کفیر ساخته شده از لبنیات پرچرب منشا مناسبی از کلسیم است، Ú©Ù‡ به همراه ویتامین K Ùˆ دیگر مواد معدنی، تندرستی استخوان ها را پشتیبانی Ù…ÛŒ کنند. شاید باارزشتر از آن، مواد زیست فعالی Ú©Ù‡ به جذب کلسیم در جسم Ùˆ پیشگیری از خراب استخوان یاری Ù…ÛŒ کنند، اثربخش باشند.

    مطالعات نشان داده که ویتامین K2 در خوب شدن جذب کلسیم و همینطور تندرستی و تراکم استخوآنان خیلی حیاتی است. پروبیوتیک های موجود در این آشامیدنی سبب خوب شدن جذب مواد غذایی می شوند و لبنیات، خود شامل باارزشترین مواد غذایی برای خوب شدن استحکام استخوان ها از جمله فسفر، کلسیم، منیزیم، ویتامین D و ویتامین K2 است.


  • کفیر به طور بالقوه به جنگیدن با سرطان یاری می‌کند

  • مطالعاتی Ú©Ù‡ بر روی بعضی از مواد موجود در آشامیدنی های پروبیوتیکی انجام شده، نشان Ù…ÛŒ دهد Ú©Ù‡ این مواد در بعضی از مطالعات آزمایشگاهی به دفاع در برابر گسترش سلول های سرطانی در معده یاری Ù…ÛŒ کند.

    آشامیدن این آشامیدنی قادراست سبب کند شدنپرورش تومورهای اولیه و تبدیل آنزیمی آنان از غیر سرطان زا به سرطان زا شود.

    یکی از آزمایشات آزمایشگاهی نشان داد که مواد موجود در کفیر قادراست سلول های سرطانی پستان را به مقدار ۵۶ درصد کم شدن دهد و این در حالی است که سویه های ماست تعداد این سلول ها را ۱۴ درصد کم شدن می دهد.


  • کفیر از هضم Ùˆ تندرستی روده پشتیبانی Ù…ÛŒ کند

  • تحقیقات نشان Ù…ÛŒ دهد Ú©Ù‡ استفاده خوراکی های پروبیوتیکی قادراست به مقاومت با مریضی های دستگاه گوارش نظیر سندرم روده برانگیختن پذیر Ùˆ مریضی کرون یاری کند.

    جالب است بدانید که استفاده خوراکی های شامل پروبیوتیک، بعد از استفاده آنتی بیوتیک قادراست برای روده شما سودمند باشد. مواد پروبیوتیکی به بازسازیفلور از دست رفته که علیه پاتوژن ها مقاومت می کند، یاری می کند. پروبیوتیک همینطور قادراست در برابر اسهال و دیگر پیامد جانبی دراثر داروها یاری کند.

    افزون بر این، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد از آن جایی که کفیر قادراست ترکیب میکروبیای روده را به شکلی مثبت تغییر دهد، آشامیدن آن قادراست برای خوب شدن عملکرد بدنی و جنگیدن با خستگی جسمی نیز سودمند باشد.


  • کفیر آلرژی ها را خوب شدن Ù…ÛŒ قسمتد

  • اشکال متفاوت آلرژی Ùˆ آسم تمام با مسائل التهابی در جسم وابسته هستند Ùˆ جالب اینکه کفیر قادراست به معالجه التهاب تا محدودهی یاری کرده Ùˆ ریسک دچار به مسائل تنفسی نظیر آلرژی Ùˆ آسم را Ú©Ù… شدن دهد.

    طبق یک مطالعه حیوانی در ایمونوبیولوژی، نشان داده شده که کفیر سلولهای التهابی که سبب آشفتگی در ریه ها می شوند را کم شدن داده و همینطور سبب زیاد شدن مخاط در موش ها شده است.

    به دید می رسد میکروارگانیسم های زنده موجود در این آشامیدنی به سیستم ایمنی جسم یاری می کنند تا بازتاب های آلرژیک را سرکوب کند. بعضی دانشمندان حتی باور دارند که این بازتاب های آلرژیک امکان پذیر است نتیجه عدم وجود باکتری های مناسب در روده باشد.


  • کفیر از تندرستی پوست پشتیبانی Ù…ÛŒ کند

  • کفیر به بازگرداندن باکتری های مناسب به جلو یاری Ù…ÛŒ کند Ùˆ از تندرستی بزرگترین هیکل شما، یعنی پوست پشتیبانی Ù…ÛŒ کند. مناسب است بدانید Ú©Ù‡ کفیر قادراست به بهبودی از مسائل پوستی نظیر سوختگی Ùˆ بثورات نیز یاری کند.

    صرف دید از محتوای پروبیوتیکی کفیر، کربوهیدرات موجود در کفیر قادراست سبب خوب شدن زخم های پوستی شده و امکان پذیر است برای بافت همبند نیز به عنوان محافظ عمل کند.


  • کفیر نشانه ها عدم تحمل لاکتوز را خوب شدن Ù…ÛŒ قسمتد

  • باکتری های مناسب Ú©Ù‡ در خیلیی از لبنیات وجود دارد برای دارا بودن یک روده Ùˆ جسم سالم الزامی هستند. با این حال، خیلیی از مردم هستند Ú©Ù‡ نمی توانند لبنیات را تحمل کنند زیرا قادر به هضم لاکتوز نیستند، درنتیجه با نشانه ها عدم تحمل لاکتوز مواجه Ù…ÛŒ شوند.

    ماده فعال موجود در کفیر به تجزیه لاکتوز یاری می کند و هضم آن را آسان تر می کند. افزون بر این، این آشامیدنی سودمند، طیف وسیعی از سویه ها و مواد غذایی باکتریایی را شامل می شود که به حذف تمام لاکتوز موجود در لبنیات یاری می کنند.


    گونه های کفیر

    حتی اگر شما نمی توانید هیچ یک از گونه های محصولات لبنی را تحمل نمایید، گونه های کفیر وجود دارد که در حالیکه لبریز از پروبیوتیک هستند و خاصیت ها کفیر را هم دارا هستند، اما کاملاً بدون لاکتوز و لبنیات هستند.

    در اصل دو گونه کفیر وجود دارد:

    • کفیر شیر (آماده شده از شیر گاو، گوسفند یا بز، یا حتی شیر نارگیل)
    • کفیر آب (ساخته شده از آب شیرین یا آب نارگیل، Ú©Ù‡ هر دو شامل لبنیات نیستند)

    در حالی که مایع پایه مورد مصرف در گونه های متفاوت کفیر، مختلف است، اما روند ساخت کفیر یکسان است و تصور می شود که خیلیی از مزایای کفیر در هر دو گونه وجود دارد.

    تمام گونه های کفیر با مصرف دانه های کفیر ساخته می شود که گونهی ستارهتر تخمیر است.

    کفیر شیر

    کفیر شیر گونهی آشامیدنی شیر تخمیر شده است که معروف ترین گونه آن بوده و به طور گسترده ای در دسترس است، کفیر شیر هموارهً در زیادتر سوپر مارکت ها و تقریباً تمام فروشگاه های مواد خوراکی به فشیوه می رسد. این گونه غالباً از شیر بز، شیر گاو یا شیر گوسفند آماده می شود، اما بعضی از فروشگاه ها نیز کفیر شیر نارگیل دارند که این بدان معنی است که به هیچ وجه شامل لاکتوز، مواد لبنی یا شیر واقعی نیست.


    فرق بین کفیر و ماست چیست؟ آیا کفیر سالم تر از ماست است؟

    به طور متداول، هر دو با یک ستارهتر مخمر ساخته می شوند، که وظیفه کشت باکتری های سودمند را دارد. برخلاف ماست، کفیربه تنهایی ً از سویه های مزوفیلیک آماده می شود که در دمای اتاق کشت می شود و به هیچ وجه احتیاج به گرم شدن ندارد.

    این دو شباهت های خیلیی دارند، اما کفیر تمایل دارد که تعداد پروبیوتیک بالاتری داشته باشد و تگونه زیادتری از سویه ها و مخمرهای باکتریایی داشته باشد. پس از تخمیر، کفیر شیر دارای مزه ترشی است که تا محدودهی شبیه به مزه ماست یونانی است.

    مقدار قوی بودن مزه آن نیز ارتباط به مدت وقت تخمیر آن دارد. کفیر شیر به طور طبیعی شیرین نیست، اما به منظور تثبیت مزه و دلبرایت آن می توانید مزه های دیگری به آن اضافه نمایید. زیادتر کفیرهای موجود در فروشگاه با مزه هایی نظیر میوه یا شکر مزه دار هستند، اما شما می توانید با اضافه کردن عسل خام، شربت افرا، عصاره وانیل یا عصاره گیاه استویا، خودتان در خانه آن را شیرین و مزه دار نمایید.

    کفیر نارگیل

    کفیر نارگیل را می توان با مصرف شیر نارگیل یا آب نارگیل آماده کرد. هر دو گونه بدون لبنیات هستند و اکثر به عنوان پایه ای خوب برای ایجاد کفیر تخمیر شده در دید گرفته می شوند زیرا به طور طبیعی شامل کربوهیدرات هایی هستند که در فرآیند تخمیر توسط مخمرها مورد احتیاج هستند.

    کفیر نارگیل به همان شیوه کفیر شیر آماده می شود. این ماده شامل مخمر فعال و باکتریهای موجود در دانه کفیر است. هر دو گونه کفیر نارگیل نظیر نارگیل طبیعی مزه دار هستند و همینطور تمام مزایای غذا ای شیر و آب نارگیل را در اختیار شما قرار می دهند.

    کفیر آب

    ک فیر آب مزهی لطیف تر و بافتی روش تر از کفیر شیر دارد و به طور متداول با مصرف آب قند یا آب میوه ساخته می شود. کفیر آب به شکلی یکسان کفیر شیر و نارگیل ساخته می شود. درست نظیر کفیر شیر، کفیر آب نیز قادراست با مصرف مکمل های سالم در خانه مزه دار شود و یک جانشین عالی و سالم برای آشامیدن چیزهایی نظیر سودا یا آب میوه فرآوری شده می باشد. می توانید کفیر آب را به اسموتی، دسرهای سالم، جو دوسر، سس سالاد اضافه نمایید یا فقط آن را به صورت ساده بنوشید.


    ریسکات و پیامد جانبی کفیر

    این آشامیدنی زمان استفاده در حد اعتدال، قادراست یک افزودنی بی ریسک و سالم به رژیم خوراکی شما باشد.

    در برخی موارد، کفیر در صورت استفاده بیشتر، امکان پذیر است پیامد جانبی ویژهی از جمله نفخ، وضعیت تهوع، اسهال یا درد معده ایجاد کند. این نشانه ها اولین باری که کفیر را استفاده می نمایید، رایج تر بوده و به طور متداول با استفاده مداوم فروکش می کند.

    چه میزان کفیر بایست بنوشم؟ آیا آشامیدن هر روز کفیر بی ریسک است؟

    زیادتر منابع پیشنهاد می کنند که برای به حدبیشتر رساندن مزایای تندرستی این آشامیدنی سودمند، محدودهاً یک فنجان در روز استفاده نمایید. در وضعیت ایده آل، با دوز کمتری آغاز نمایید و به آرامی آن را به مقدار مورد دیدتان برسانید تا تحمل خود را ارزیابی کرده و پیامد جانبی منفی دراثر آن را کم شدن دهید.

    به دلیل داشته باشید که کفیر شیر از لبنیات آماده شده و برای کسانی که به شیر دارند یا محصولات لبنی حساسیت دارند، خوب نیست. اگر بعد از استفاده کفیر شیر نشانه ها منفی را تجربه کردید ، آن را با آشامیدنی های تخمیر شده ساخته شده با نارگیل یا آب تعویض نمایید.